четвер, 26 березня 2015 р.

ОПТИМІЗАЦІЯ ОРГАНІВ ЮСТИЦІЇ

Оптимізація органів юстиції буде лише першим кроком реформування системи.Про це під час брифінгу сказав міністр юстиції України Павло Петренко: "Реформування не можна зробити за тиждень або за місяць, тому що велика система з точки зору кількості людей. Але ми плануємо протягом двох років завершити реформу Мін'юсту, пов'язану з наданням сервісів для українських громадян", - повідомив Петренко.
За його словами, оптимізація органів юстиції буде лише першим кроком реформування системи. 
"Другий крок: ми плануємо до середини року ухвалити закон щодо реформування органів державної виконавчої служби. Буде введено систему приватної виконавчої служби", - зазначив міністр.
Глава Мін'юсту також поінформував, що в Україні діятиме змішана виконавча система - державні та приватні виконавці. Що стосується реєстраційної служби, її реформування, зокрема, воно полягатиме в переданні повноважень реєстрації місцевим органам влади і приватним суб'єктам.
Міністр також анонсував запуск нового сервісу для українців.

"Ми запустимо новий сервіс. Він складатиметься в електронних можливостей реєстрації компаній та отримання інформації від реєстраційної служби щодо даних про майно та нерухомості", - сказав він.