пʼятниця, 23 жовтня 2015 р.

«Міністерство юстиції стало самим електронним міністерством, лідером щодо цього серед інших міністерств: кожні два тижні ми пропонуємо нашим громадянам нові онлайн сервіси. Ми звільняємось від непотрібних функцій для того, щоб краще обслуговувати наших громадян. І тепер ми повинні подбати про так званий зміст – кадрове забезпечення для цих перетворень», - повідомив Гія Гецадзе, заступник Міністра юстиції України під час завершення унікальних тренінгових програм для нових керівників територіальних управлінь юстиції, які пройшли незалежні конкурси.
Тренінг «Програма професійного розвитку працівників системи Міністерства юстиції України» було розроблено і проведено викладачами Академії Бізнесу Ernst&Young за підтримки USAID.
Новий кадровий персонал навчали спілкуванню із громадянами, під час якого держслужбовець є перш за все помічником людей, вмінню працювати в команді, внутрішньому розвиткові та підвищенню мотивації.
«Досі було як? Є люди, які не хочуть спілкуватися з іншими людьми, ти призначиш його, а він закриється в кабінеті і не показується. Таких людей ми маємо звільняти, тому що ви є нашим обличчям в областях. Так, як ви спілкуєтесь з нашими громадянами, так вони і дивляться на Мін’юст», - наголосив Гія Гецадзе.
Заступник Міністра підкреслив, що саме на нових співробітників, які прийшли до органів юстиції через незалежні конкурси, покладене завдання втілювати цю нову філософію Міністерства юстиції.
«Такі тренінгові програми професійного розвитку повинні стати систематичними для працівників сфери юстиції», - підкреслив він.
«Запорукою ефективної роботи державної установи в інтересах громадян є професійність її  працівників. Проект USAID "Справедливе правосуддя" радий підтримати навчання молодих, талановитих фахівців Мінюсту, які будуть запроваджувати позитивні та інноваційні зміни в системі державної служби України. Це сприятиме покращенню послуг і, в результаті, - підвищенню довіри до державних установ в цілому», - наголосив у свою чергу Девід Вон, Керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя".
Всього відвідало тренінги 72 людей.