четвер, 15 жовтня 2015 р.

РЕФОРМИ ТРИВАЮТЬ
Міністерство юстиції затвердило наказ, яким до інструкції про порядок вчинення виконавчих дій внесено зміни, які забезпечать реалізацію інституту аграрних розписок. Про це сьогодні в ході конференції, присвяченої розширенню пілотного проекту із запуску аграрних розписок в Україні, повідомила заступник Міністра юстиції Оксана Іванченко.
«Набуває чинності наказ Міністерства юстиції, яким ми внесли зміни до інструкції про порядок вчинення виконавчих дій та додали окремий розділ, який регулюватиме особливості вчинення примусових виконавчих дій відносно аграрних розписок», - зазначила заступник Міністра юстиції.
За її словами, протягом останніх місяців Мін’юст проводив семінари та роз’яснювальні заходи для нотаріусів в тих областях, на які буде поширено проект аграрних розписок. Нотаріусам розповідали, як правильно застосовувати і реалізовувати положення Закону про аграрні розписки.
Вона також повідомила, що саме нотаріуси в межах областей, де реалізуються пілотні проекти, забезпечуватимуть практичне запровадження інституту аграрних розписок.
«Наші нотаріуси – державні і приватні ‑ дають життя вказаному інструменту, починаючи від посвідчення аграрної розписку і її реєстрації у відповідному реєстрі.  І закінчуючи фінальним елементом – забезпечуючи примусове виконання розписки державними виконавцями», - резюмувала Оксана Іванченко.