вівторок, 13 жовтня 2015 р.

СОЛОНЯНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови  районної державної адміністрації

22.09.2015                     смт Солоне                        № Р-294/0/226-15

Про підготовку  та

проведення  місцевих виборів

25 жовтня 2015 року

 

        Керуючись  Конституцією України,  законами України “ Про місцеві державні адміністрації”, «Про місцеві вибори», Указом Президента України від 9 вересня 2015 року «Про забезпечення проведення демократичних , чесних і прозорих місцевих виборів 25 жовтня 2015 року», з метою забезпечення проведення у  Солонянському районі законних і демократичних виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року, створення умов для здійснення громадянами свідомого вибору:


         1. Створити районний оперативний штаб щодо забезпечення проведення в Солонянському районі  законних і демократичних місцевих виборів 2015 року у складі згідно з додатком 1.
          2. З метою забезпечення рівних умов для участі у виборах усіх суб’єктів виборчого процесу   зобов’язати  відповідальних закріплених працівників  райдержадміністрації  взяти під особистий контроль та рекомендувати сільським, селищним головам:
2.1. Створити для всіх виборчих комісій  відповідні  умови згідно з Законом України “Про вибори народних депутатів України”, а саме: забезпечення приміщеннями для роботи та проведення голосування, транспортом, комп’ютерною технікою, засобами зв’язку. При необхідності – проведення  поточних ремонтів приміщень, систем опалювання та електропостачання.
2.2. Не допускати в межах наданих повноважень під час підготовки та проведення виборів: будь-якого незаконного втручання у виборчий процес, проявів адміністративного тиску,    використання посадовими і службовими особами органів виконавчої влади службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв’язку для підтримки окремих кандидатів.
        2.3. Вжити заходів щодо забезпечення  рівних умов для роботи засобів масової інформації з метою об’єктивного висвітлення в установленому порядку ходу виборчого процесу, надання структурними підрозділами райдержадміністрації в межах своїх повноважень необхідної інформації

                                                                
                                                             2
представникам засобів масової інформації щодо підготовки та проведення виборів.
        2.4. Забезпечити належні умови для реалізації громадянами виборчих прав, вільного волевиявлення під час голосування, у тому числі громадянами з обмеженими можливостями до пересування та з вадами зору, надавши їм, окремий, безперешкодний доступ до приміщень для голосування, а  також до  інформації з передвиборної агітації.
       2.5. Організувати благоустрій територій виборчих дільниць, безперебійну подачу води, енергопостачання.         
       2.6. Відповідно до Закону України «Про місцеві вибори» організувати відведення місць та обладнання стендів, дошок оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації, не допускати розміщення друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, політичної реклами та повідомлень про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.
        2.7. Оперативно реагувати на звернення громадян, громадських об’єднань і установ щодо порушення виборчих прав.
       2.8. Організувати надійний телекомунікаційний зв’язок для передачі інформації про підготовку і проведення виборів від дільничних виборчих комісій до окружної виборчої комісії.
        2.9 Спільно з відділом взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації, Солонянським РВ ГУ МВС  України у Дніпропетровській області та Солонянським районним сектором ДСНС ГУ МНС у Дніпропетровській області   вжити заходів із забезпечення належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу, у тому числі у день голосування та на час встановлення результатів виборів.
        2.10. Вжити заходів щодо:
       - своєчасного подання до органів ведення Державного реєстру виборців райдержадміністрації визначених Законом України  «Про Державний реєстр виборців» відомостей для підготовки попередніх та уточнених списків виборців;
       - виготовлення та передачі до відповідних дільничних виборчих комісій іменних запрошень, попередніх та уточнених списків виборців у визначені законодавством терміни;
        - налагодження взаємодії з відповідними територіальними виборчими комісіями щодо отримання інформації, визначеної частиною 12 статті 17, частиною 13 статті 41, частиною 7 статті 43, частиною 12 статті 85 та частиною 12 статті 86 Закону України «Про місцеві вибори» та забезпечення її невідкладної передачі до Центральної виборчої комісії.
3. Відділу ведення Державного реєстру виборців  райдержадміністрації відповідно до Закону України „Про Державний реєстр виборців” здійснити організаційну  підтримку,  забезпечити взаємодію органів місцевої виконавчої  влади та  місцевого  самоврядування,  закладів, установ  і  організацій  району      
                                                            3
стосовно  створення  та ведення зазначеного Реєстру, контролювати виконання рішень  розпорядника  Реєстру.
          4. Відділу організаційної роботи та з питань управління персоналом райдержадміністрації, сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, забезпечення доступу до публічної інформації райдержадміністрації щочетверга  надавити  узагальнену інформацію про виконання цього розпорядження  до департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, управління організаційної роботи апарату облдерж­адміністрації  за структурою звітності, наведеною у додатку 2.

          5. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, забезпечення доступу до публічної інформації райдержадміністрації, відділ  організаційної роботи та з питань управління персоналом райдерж­адміністрації, та заступників голови райдержадміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.

          6. Контроль щодо виконання цього розпорядження покласти на першого заступника голови   райдержадміністрації  Федорчука В.Ю.


Голова райдержадміністрації                                                     П.І.ШВЕЦЬ