середа, 21 жовтня 2015 р.

 Реформування системи виконавчих рішень
Нам важливо отримати максимально якісний продукт, який кардинально перебудує цю вразливу для українського суспільства сферу і переведе її у цивілізований простір», - наголосив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр під час круглого столу «Обговорення проектів законів України «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів»
      За його словами, реформа системи виконання судових рішень напряму пов’язана із судовою реформою, адже винесення судових рішень має сенс, коли є їх виконання.
      «Сміливість здійснити ці реформи з'явилася саме зараз, хоча суспільний запит на них виник ще позавчора. Тож ми сподіваємось на конструктивний підхід та допомогу від експертного середовища, загалом від юридичної спільноти та народних депутатів. Ми повинні навчитись консолідуватись, як це відбувається в цивілізованих країнах, коли мова йде про вирішення пріоритетних для суспільства проблем», - наголосив Сергій Шкляр.
       «Ці два підготовлені законопроекти – без перебільшення яскравий приклад ефективної співпраці між владою та громадськістю і ми сподіваємося на їх швидке ухвалення», - резюмував президент Асоціації правників України Денис Бугай.
     «Реформа сфери виконання судових рішень, про яку йдеться – зразок того, як повинні співпрацювати експерти, народні депутати, Міністерство юстиції. Це – той випадок, який показує, що коли за справу беруться справжні фахівці – то в результаті цього з’являється якісний продукт», - наголосив у свою чергу народний депутат України Руслан Сидорович.
     Учасники круглого столу зазначали, що дані законопроекти містять ряд революційних змін як в частині введення інституту приватних виконавців, відкриття реєстру боржників, так і в реформуванні самої виконавчої служби, де  запроваджується цивілізоване мотивування праці. Наголошувалось, що якнайшвидше їх остаточне ухвалення лише пришвидшить позитивні зміни в українському суспільстві.