вівторок, 21 липня 2015 р.

16 липня 2015 року Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини провів міжвідомчу нараду з органами державної влади, присвячену збору інформації та підтверджуючих документів для підготовки чергової міждержавної заяви проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини.
Обговорювалися шляхи співпраці для якнайшвидшого надання необхідної для підготовки позиції Уряду інформації про порушення прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей.
Зокрема, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Борис Бабін наголосив на важливості збору доказової бази, а також свідчень безпосередніх жертв таких порушень з боку РФ. Він також звернув увагу на розміщені на сайті Міністерства юстиції анкети для осіб, постраждалих внаслідок відповідних порушень їхніх прав, та необхідність їх опрацювання.
Відповідні анкети на веб-сайті Міністерства юстиції України можна знайти за оцим посиланням:http://old.minjust.gov.ua/9329