четвер, 9 липня 2015 р.


РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ОРГАНІВ ЮСТИЦІЇ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ
07.07.2015р.  Кадрова комісія Міністерства юстиції провела письмовий іспит та добровільне тестування для кандидатів на заміщення 10 вакантних посад керівників та заступників керівників головних територіальних управлінь юстиції.
За словами заступника Міністра юстиції Гії Гецадзе, його приємно вразив той факт, що заявки на конкурси надсилає чимало людей, які раніше ніколи не працювали в системі юстиції.
«Звичайно, ми даємо шанс нашим нинішнім співробітникам піднятися кар’єрними сходами і заохочуємо їх для цього. Але, з іншого боку, відкритість конкурсного відбору дає шанс молодим умотивованим юристам у відкритому змаганні зайняти високі посади в системі органів юстиції», - зазначив заступник Міністра юстиції.
Він також повідомив, що процес тестування та відбору нових кандидатів є перманентним, адже, як тільки у органах юстиції з’являються вакансії на керівні посади різного рівня, Кадрова комісія одразу починає процес відбору.
Він закликав усіх, хто хоче отримати престижну роботу в Мін’юсті, не боятися випробувань та подавати свої документи.
«Хочу закликати всіх юристів, які раніше не думали про роботу в органах юстиції, чи не вірили в чесність наших конкурсів, прийти й спробувати свої сили. З одного боку, ви матимете шанс отримати високу державну посаду, а з іншого – отримаєте прекрасний досвід та можливість потрапити до кадрового резерву Мін’юсту», - наголосив Гія Гецадзе.
Заступник Міністра юстиції відзначив високий фаховий рівень підготовки претендентів, які беруть участь у конкурсних відборах. Адже, не зважаючи на високий рівень складності запитань, близько 70-75% кандидатів успішно проходять цей етап.
Заявки на участь у тестуванні подали 58 кандидатів. За результатами письмового іспиту та тестування найкращі з претендентів отримають змогу пройти співбесіду з Кадровою комісією, яка надасть свої рекомендації щодо призначення на посади Міністру юстиції.
Тестування та іспит проходили в рамках конкурсу на зайняття наступних вакансій:

  • начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області;
  • першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області;
  • заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції з питань державної виконавчої служби – начальників управлінь державної виконавчої служби головних територіальних управлінь юстиції у Волинській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернігівській областях; 
  • заступників начальників головних територіальних управлінь юстиції з питань державної реєстрації – начальників управлінь державної реєстрації головних територіальних управлінь юстиції у Кіровоградській, Львівській та Чернігівській областях.