четвер, 10 вересня 2015 р.

«Реформи Мін’юсту, які ми впроваджуємо, базуються на позитивному міжнародному досвіді. Тобто все те прогресивне, розроблене на основі світових практик, ми впроваджуємо під час реформування реєстраційної системи, сфери виконання судових рішень, антикорупційного напряму, пенітенціарної системи, інших», - зазначила Наталія Севостьянова, перший заступник Міністра юстиції України, під час зустрічі з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Темою зустрічі стало обговорення питань щодо розвитку сектора верховенства права в Україні.
Йшлося, зокрема, про підготовку Плану дій щодо реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.
«Цей процес відбувається максимально відкрито, міжнародні та вітчизняні експерти спільно відпрацьовують усі проблемні питання. Цей напрям є чутливим для суспільства і ми робимо його максимально прозорим», - запевнила делегацію Наталія Севостьянова.
За її словами, Мін’юст докладає максимум зусиль, аби започатковані реформи не закінчувались Києвом, а були відчутними у найвіддаленіших регіонах країни.
«Трохи більше ніж 2 місяці тому ми відкрили додаткові 100 центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги. І тепер допомога надається не лише у кримінальних, а й в адміністративних та цивільних справах. Що важливо – доступ до юридичних послуг отримали люди різного соціального статусу, що робить юридичну сферу соціально важливою», - підкреслила Наталія Севостьянова.
Експертів цікавили також особливості  реформи системи примусового виконання рішень, судової реформи, а також навчання та професійна підготовка працівників системи органів юстиції.